Gozo, Malta, MI Malta

Malta oktober 2018 – back on the rock

 

Det är något med Malta – alltid välkomnande och välbekant – och ändå alltid något nytt att upptäcka!

Corinthia Palace – perfekt för konferensgruppen!

Som vanligt möts vi av MI Malta som tar oss till vårt hotell Corinthia Palace. Klassiskt, fräscht konferenshotell i lugna bostadskvarter, granne med botaniska trädgården i Attard – ca 15 minuter från puls och uteliv i St Julians. Ett bra utgångsläge att upptäcka ön. Hotellet har fina konferenslokaler, vackra middagsmiljöer, spa, stort gym och ett snyggt poolområde för såväl relax, mingel eller middag.

Uppdaterar oss i Sliema och Valletta och kollar in några utvalda hotell. Ett litet boutique-hotell med 9 fina suiter och ett lite större för mellanstora grupper – båda med kalaslägen.

Vi träffar härliga MI Malta gänget på kontoret i Mosta innan vi fortsätter mot Gozo. På vägen kikar vi in på några riktigt bra konferenshotell i St Pauls Bay och hinner även se några coola ställen där man kan ordna stora middagar och event för flera hundra personer.

Gozo

På Gozo passar vi på att ta ett dopp vid saltbassängerna – det är slutet av oktober och nästan 25 grader i havet. Den här ön är grönare än storasyster Malta och perfekt att upptäcka med jeep – många pärlor att besöka. Vacker landsbygd med odlingar och sandstenmurar, små bagerier med flera hundra år på nacken, fina badställen och härliga restauranger. Ön har även ett par trevliga hotell.

Vi provar en ny restaurang innanför murarna i Mdina, den tysta staden. Alltid lika fascinerande att komma hit på kvällen.  

Vi hinner också besöka ett antal hotell i St Julians och kolla in det vackra kustområdet kring Dingli Cliffs. Perfekt för utomhusaktiviteter – vandring, cykling och zipline mm.

Och som vanligt när det är dags att lämna Malta längtar man redan till nästa besök! Har träffat ett fåtal personer som inte varit SÅ förtjusta efter besök på den här ön. Då är jag ganska säker på att det inte är våra vänner på MI Malta som tagit hand om dem.

Tags: