Edinburgh, Kudos Scotland, Scotland, Skottland

Edinburgh oktober 2018 – alltid varmt oavsett väder

 

Nyss hemkommen från Edinburgh inser jag – ännu en gång – hur fantastisk den här staden är. Skottland inger någon slags lugn, allt bara flyter på, folk är trevliga, man är alltid välkommen och känner värme. Oavsett väder.

Och det är knappast för solen man åker till Skottland. Hit tar man sina kollegor för att umgås, känna historiens vingslag, prova whisky, äta gott, spela golf eller prova Highland games tillsammans. Oavsett syfte med konferens- eller studieresan finns mängder av aktiviteter och restauranger att förgylla programmet med. Naturen är oftast den bästa kryddan och finns precis runt hörnet. Det går t ex utmärkt att vandra upp på den gamla vulkanen Arthur’s Seat direkt från många av stadens hotell.

Ett bra utbud av hotell gör att just Edinburgh passar för de flesta grupper, oavsett budget. Stan är inte stor – bor man centralt i Old Town eller New Town (endast ca 300 år gammal) kan man oftast hitta passande restauranger på gångavstånd. Varför inte ha avslutningsmiddagen i en kyrka på the Royal Mile i Old Town till exempel? Vill man ut på landsbygden för galamiddag på något pampigt gods så finns ett bra utbud på kort bussavstånd från Edinburgh.

För att beskriva Skottland och dess folk med ett enda ord är ÄKTA det som poppar upp först. Det finns bara ett Edinburgh! 

Har man lokala proffs med de bästa kontakterna, som hjälper till med ett bra program och ser till att allt flyter – då är man hemma. Anne och hennes team vet hur man gör. Prova dem gärna!

Tags: