Gdansk, Krakow, Polen, Select Poland, Sopot, Warszawa

Warzsawa september 2018 – en av Polens pärlor

 

Man hinner otroligt mycket på två dagar i Warszawa – om man har rätt kontakter. Med RyanAir når man Modlin på 1,15h från Landvetter, sedan är det bara en knapp halvtimma in till centrala stan.

Vi bodde på Radisson i de nyare delarna och hade en bra utgångspunkt för de här dagarnas fullmatade program. I Warszawa finns hur mycket som helst att se och göra. För att inte nämna alla restauranger och coola ställen där man kan äta, prova vodka eller vin (ja, det finns vinproducenter i Polen), konferera eller ordna party, workshops och andra happenings. Maten är fantastisk, kök från alla världens hörn och riktigt bra traditionell polsk mat med modern touch. Missa inte den gamla saluhallen mitt i stan – här kan man göra trevligt stopp under stadsvandringen – eller ordna matlagning för grupper.

Musiken och historien är alltid närvarande, man blandar gammalt och slitet med ultramodernt när det gäller arkitektur. Den klassiska musiken med Chopin i spetsen finns lättillgänglig – boka egen musikunderhållning till gruppens galamiddag eller gå på friluftskonsert i av någon stadens vackra parker.

Warszawa för mig är coolt klassiskt. Och riktigt prisvärt.

Katarzyna och hennes team tar väl hand om våra grupper i såväl Warszawa som Gdansk, Sopot och Krakow. Prova dem gärna nästa gång.

Tags: